Tandheelkunde

Daar de tandhygiëne een zeer belangrijk onderdeel is van de algemene gezondheid van uw dier, wordt het gebit van uw huisdier gecontroleerd bij elke consultatie.

Tandsteen en tandplak kunnen leiden tot een slechte adem maar kunnen ook leiden tot ernstige tandvleesontstekingen. Verder kunnen de bacteriën zich bij tandvleesontsteking verspreiden door het hele lichaam van uw huisdier. De bacteriën kunnen vervolgens problemen geven met het hart, de lever en de nieren!

Mogelijke symptomen van tandproblemen zijn slechte eetlust, moeilijk eten, slechte stinkende mondgeur, overmatig speekselen, vermageren, minder actief zijn.

dienst_tandhk1Wij beschikken over een toestel dat de tanden van uw dier ultrasonisch reinigt en opnieuw doet blinken. Tanden die te erg aangetast zijn en waar geen herstel mogelijk is worden dan ook getrokken. Om een goede uitgebreide tandverzorging toe te laten, gebeurt deze ingreep onder een algemene verdoving.

Na de ingreep geven wij u graag wat meer advies over een aangepaste voeding of verscheidene kauwproducten om de tanden preventief te onderhouden.

Orozyme_SET_Ecuphar_2015_1